tiistai 26. huhtikuuta 2011

Muurahaisten sielunelämästä

Muurahaiset. Voihan muurahaiset..! Viime kesästä viisastuneena olisi pitänyt antaa niiden vaan olla valitsemillaan paikoilla, ja nimenomaan pihalla. Ottivat mokomat nokkiinsa ja tekivät invaasion sisätiloihin. Aamulla aina yritän oikoa tätä tukkaani peilin edessä eteisessä, mutta tämä aamu meni sitten ihan muurahaismurhailuksi.

Niitä öllöjä liikuskelee nyt siis kylpyhuoneen lisäksi eteisessä, ja taitaa olla vain ajan kysymys milloin ne valtaavat makuuhuoneen kuten tässä taannoin näkemässäni painajaisessa. Onneksi ovat vain niitä mustia, mutta auta armias kun kutsuvat bileisiin hevosmuurahaiset ja kusiaiset! Silloin on kyllä helvetti irti ja Jokelan Rauta tyhjenee Raidista alta aikayksikön!

Toisaalta kyllähän itseänikin ottaisi päähän jos joku tempaisisi traktorin kauhalla vaivalla rakentamamme kasvilavat säpäleiksi ja kaiken lisäksi kaataisi kiehuvaa suolavettä päälle. Onkohan muurahaisilla tunteet? Siellä nyt joku murkkuparka itkee hävitetyn kotinsa vieressä ja alkaa hautomaan kaameaa kostoa.. Sitä odotellessa.

Haettiin taas multaa. Voisikohan muurahaiset lahjoa kantamaan sen mullan noihinkasvilavoihin, nehän jaksavat kantaa kolme kertaa oman painonsa verran. Itse olen saanut kannettua itseni verran kerrallaan, mutta uskon että jos oikein iso kiukku ja ähmä iskee päällensä, menisi helposti toinen mokoma. Harmi vaan kun kädet ei riitä kantamaan ainakaan mitään noin isoa. Pitäisi varmaan kehitellä jokin kantoliinasysteemi ja ihan testata että milloin ne voimat loppuu. Varmaan olisi suositeltavaa kokeilla sitä silloin kun Mies on kotona, ettei tartte vieraille pihoille multakasan alta huudella.

Niinkuin huomaatte, tämä päivä on mennyt lähinnä ajatustyöhön. Se on sellaista heti kun pitää palkkatöissä käydä. Ostettiin muuten myös toinenkin pussi sellaista hirmu kätevää petsijauhetta, joka sekoitetaan kuumaan veteen ja levitellään sitten väriä tarvitsevaan paikkaan. Pussissa taidetaan mainita että sekoitettu petsiliuos pitää käyttää viikon sisällä, mutta tuon petsin sekoittamisesta oli varmaan puolisen vuotta eikä tuo miksikään ollut mennyt. Meinasin nimittäin talvella petsata sellaisen tarjoiluvaunun, mutta sepä olikin lakattu ja olisi pitänyt hioa ja... Noh, oli siihen saumaan sitten liian iso urakka ;) Petsattiin sillä se ensimmäinen kasvilava, ja tuli tosi kivan näköinen! Joku kumma tyyppi oli vaan käyttänyt kaikkia talon pensseleitä lakkaushommiin, ja pesu oli saattanut olla vähän huolimatonta, eli pensselit oli lähinnä levyjä. Käytin sitten keittiösientä petsin vetelemiseen, jonka seurauksena jouduin lakkaamaan kynnet töihin ettei asiakkaat säikähdä. Nyt on uudet sudit, motivaatio vaan puuttuu!

Jäämme tuumailemaan ja suunnittelemaan. Sitäpaitsi joku pentu huutaa pihalla niin kovaa ettei siellä voi olla mörkökään.

Edit: Sähköpostiin oli tupsahtanut Vihervinkkien infokirje: Voita 5 muurahaistentorjuntapakettia xD

2 kommenttia:

  1. Eikö nyt jo kannattaisi ostaa muurahaissirotetta... tosi kätevä, ja ainakin meiltä häipyi muurahaiset sisältä ja terassin alta tosi vikkelästi ja "KÄTEVÄSTI... piti vain sirotella sitä jauhetta muurahaisten pesäkolojen ympärille, ja sitten ne ite hoitaa aineet kotiin saakka.. Pitä vain olla tarkka ja uusia käsittely, kun uudet kolot ilmestyvät... sillä ne siirtyivät.Kekomuurahaiset ovat kyllä sitkeämpiä... mutta eiköhän nekin pikkuhiljaa saa siirretty metsän puolelle eikä sisätiloissa...(jahtauskohde viime kesänä ja tänä kesänä taas... =)

    VastaaPoista
  2. Pitäis kyllä varmaan, mutta kun nyt meillä on alkanut liikuskella siili tuossa pihalla enkä sentään sitä haluais myrkyttää.. :/

    VastaaPoista