maanantai 25. huhtikuuta 2011

Hommat jumissa

Nyt on hommat jumissa, samoin allekirjoittanut. Selästä kuuluu aamuisin mielenkiintoisia ääniä, ennenkuin nikamat asettuvat kutakuinkin jonomaiseen muodostelmaan.

Pääsiäispyhät sotkevat tätä piha-askartelua, tosin ei kyllä ole tilipäiväkään vielä tullut että pääsisi ostelemaan pihalle kaikenlaista. Ensin täytyisi käydä ostamassa jostain (mistä?) sadevesitynnyri tai kaksi, jotta olisi vähän halvempaa tuon puutarhan kasteleminen. Vähän kyllä jännittää se että räystään syöksyt pitäisi katkoa jollain.. Toivottavasti pysyy kämppä pystyssä kun siihen hommaan ryhdytään! Mutta mistä sellasia isoja tynnyreitä saa? Netistä löysin joitakin, ja hinnat heiluivat siellä melkein sadassa eurossa O_o Siis oikeesti, muovitynnyri satasen???? Täytyy varmaan laittaa johonkin lähikaupan seinälle ilmoitus, josko jostain maatilalta sellasen saisi vähän halvemmalla...

Voihan viherpiha..
 Meillä kylvettiin myös nurmikkoa niiden edestakaisin kaivettujen ja täydennettyjen kuoppien päälle, samoin entisen hiekkalaatikon tilalle. Voi olla että huoli ruohonleikkurin pääsemisestä apajille on ollut jokseenkin turha. Tehtiin nimittäin niin kuin aina, eli ensin tehdään ja savun hälvettyä tarkastamme kytkennät. Heiteltiin siis nurmikonsiemenet pihalle, sen jälkeen menin netistä tarkistamaan että miten se olisi pitänyt tehdä. Ai, maata olisi pitänyt tiivistää..? Jäämme mielenkiinnolla odottamaan nouseeko nurtsia vai ei. Jos ei, niin onpahan  ainakin samaa sarjaa muun pihan kanssa.

Eilen Mies oli laivalla, ja minulla oli täällä episodi kevään ensimmäisten pörriäisten kanssa. Pelkään ampiaisia hirmuisesti, ja yksi kovasti pörisevä oli joutunut terassimme alle. Olin ajatellut leiriytyä terassille siiderin, hyvän musiikin ja Raid-purkin kanssa (ne muurahaiset..), mutta amppari muutti suunnitelmia. Kävin taistoon ämpärein ja kastelukannuin, ja viskoin mäntysuopavettä aina sinne mistä pörinä kuului. Tunnin verran siinä meni, Idiootti voitti 1-0! Mäntysuopa houkutteli ilmeisesti lisää pörriäisiä, joten rauhallinen iltapäiväni oli oikein liikunnallinen. Mielessä kävi että samallahan terassin olisi sitten voinut pestä, mutta enpä sitten jaksanut. Onpahan terassin alusta nyt kasteltu jotta sieltä voi alkaa kasvamaan taas jotain epämääräistä. Naapureilla oli varmasti hauskaa koko rahan edestä.

2 kommenttia:

  1. XD... JOSkus edes auttaa nurmen kasvua jos heität hieman multaa tai hiekkaa päälle... ja harsopeitekin auttaa.... =) Kannattaa hiukan kysellä tutuilta jotka ovat esim tehtailla töissä.. Partek, nordkalk, finncement voisi olla muutama hyvä ehdokasta... Sieltä voi saada ilmaiseksi tynnyreitä.. Kaupan tynnyrit ovat tosi kalliit! T. Caroline

    VastaaPoista
  2. Kiitos Caro vinkeistä! Niitä kyllä tarvitaan... Ja mitä ilmeisimmin ne hiekkalaatikossa kasvaneet kasvit ei ole krookuksia. Mitä ne sitten ovat, jäänee nähtäväksi ;)

    VastaaPoista