lauantai 2. heinäkuuta 2011

Törkeen maukas punaviinikastike!

Pakko jakaa tämä huikean maukas punaviinikastike muidenkin kanssa! Vaikka emme ole kovin lisäainehysteerisiä, pyrimme silti tekemään mahdollisimman paljon itse ja alusta asti. Tässä ohjeessa ainoa lisäaine on Maizenan emulgointiaine (E 471) ja sekin on siis rasvahappoja. Eli ei kovin vaarallista :)

Tässäpä tämä TÖRKEEN MAUKAS PUNAVIINIKASTIKE:



1 sipuli ronskeina lohkoina
   naudanliha- tms. rököjä sen verran kun on (väh. 1 dl)
3 dl punaviiniä (kannattaa varmuuden vuoksi varata koko pullollinen)
4 tuoretta lipstikan lehteä
1,5 tl suolaa (Jozon Gourmet Sormisuolaa)
1 tl sokeria
6 dl vettä
4 rkl Maizenaa

Paahda sipulit ja liharököt kattilassa. Ei haittaa vaikka tarttuvat pohjaan, saavat olla vähän palaneita. Lisää punaviini, suola, sokeri ja lipstikan lehdet ja keitä kasaan kunnes nestettä on jäljellä 1 desi.Lisää vesi, ja anna taas kiehua kasaan kunnes jäljellä on 3 dl nestettä. Siivilöi kastike, ja lisää Maizena. Anna kiehua vielä hetki jotta kastikkeesta tulee paksua, sen jälkeen vatkaa joukkoon 1 rkl voita ja ei kun ääntä kohti. Kastikkeen tekeminen vie noin tunnin, joten loput punkut voi nautiskella kastikkeen teon ohella, ruoanlaittomusiikkina tällä kertaa AFI.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti