tiistai 26. heinäkuuta 2011

Molekyyligastronomiaa for dummies

Löysin eilen kummallisen ruokaohjeen jota oli ihan pakko kokeilla! Kyseessä on molekyyligastronominen kokeilu nimeltä 68 asteen kananmuna. Kananmunaa keitetään 68 asteessa 45 minuuttia, valutetaan pois valkuainen joka paistetaan tavallisen kananmunan tapaan, ja sen päälle laitetaan puhdistettu, jähmettynyt keltuaispallo. Kyllä se ihan normille maistui, mutta suutuntuma oli samettisen pehmeä. Ohje löytyy täältä: http://www.hyvanmaunrajalla.fi/68-asteen-kananmuna/

Jos kesälomalla aika siis käy pitkäksi, voi tähän saada kulumaan tunnin ;)

2 kommenttia:

  1. Etsin blogeja jotka käsittelisivät nikkarointia ja ensimmäiseksi nousi sinun blogisi. Nähtyäni nuo munat, päätin lukea juttusi alusta loppuun ja kieltämättä virne nousi kasvoille useaan otteeseen :) Olihan siellä nikkarointiakin välissä, kasvilootia ja nippusiteitä! Taisit saada fanin :)

    VastaaPoista
  2. Hih, kiitos :D
    Kieltämättä blogitekstini "hieman" rönsyilevät laidasta laitaan, meidän elämäkin kun on välillä aikamoista hulabaloota xD

    VastaaPoista