keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Kurkun hidas itsemurha ja laiskat lepakot

Kurkku taitaa hautoa itsemurhaa. Ainakaan sitä ei syö mikään silmillä nähtävä ötökkä, multa on kosteaa muttei märkää, eikä se näissä sateissa ole ainakaan kuivahtamaan päässyt. Ja tuolta se silti näyttää:

Masentunut kurkku :(
Alan epäillä masennusta. Olen nimittäin pari kertaa kiroillut sille oikein mallikkaasti kun se ei ole suostunut kasvamaan portinkaarta pitkin, ja viimeisenä niittinä pistin kurkku-paran nippusiteillä kiinni. Nyt minulla on paha mieli ja huono omatunto, kun se nyykähtäneenä roikkuu nippusiteessä kuin hirttosilmukassa :((( Ja se reppana vielä viimeisillä voimillaan on tehnyt meille kolme ensimmäistä syötävän kokoista kurkkua! Olen ihmishirviö ja tappokone, ja puutarhani pitäisi ottaa huostaan.

Ensimmäiset (ja viimeiset?) kurkut
Mitä minä sille nyt oikein teen? Laulan sille, pidän kädestä, otan viereeni yöksi, annan masennuslääkkeitä, Viagraa, jotain ideoita? Laitoin hätäpäissäni kanankakkaa kurkkujen juurelle, sen seurauksena kurkku varmaan kasvattaa itselleen viimeisillä voimillaan jalat ja juoksee seuraavan ohiajavan auton alle. Sen verran pahanhajuista tavaraa se on. Kuolee varmaan tuo vielä hyvinvoiva kurkkukin.

Toinen kurkku sentään näyttää vielä voivan hyvin
Sentään jotain kasvaa. Hopealehtinen kuunlilja jaettiin, eikä sen pitänyt kukkia ainakaan tänä kesänä. Mutta mikäs sieltä pilkistääkään! Kukannupulta tuo minusta näyttää ;)


Ja lemmikit ilmeisesti viihtyvät meillä, niissäkin näkyy nuppuja! Olen THE valokuvaaja, mutta oikeasti nuo tuhrut tuossa kuvassa ovat nuppuja. (edit: ei ne mitään nuppuja oo, vaan jo kukkineita. Mutta pääasia että on hengissä!)


Myös siskolta saamani, muumioituneeksi luulemani muurinkello kukkii :)


Yksi salaattirivi loistaa edelleen poissaolollaan, siis se jonka joku söi, ja johon istutin jo uuttakin. Kuka pe***le syö rucolaani???? Ja juuri äsken kävin tarkistamassa herneiden tilanteen, jonka kuuli varmaan kyllä koko kylä. Hemmetin harakka istui viimeinen herneenverso nokassaan kasvilavassani!!!!! Hankin haulikon! Ai luoja että ottaa aivolohkoon ja lujaa!

Missä rucola luuraa? Koitapa sanoa se monta kertaa peräkkäin tosi nopeesti! =D

Tomaatit ja artisokka rehottaa, vesimeloni koittaa sinnitellä ja herneet on paremmissa suissa
Eikä siinäkään vielä kaikki. Lepakkodilemma jatkuu edelleen, nyt Mies nukkuu korvatulpat korvissa, mitä nyt välillä riemastuu ja juoksee keskellä yötä pihalle hakkaamaan seinää. Muistaa sentään laittaa vaatteet päälle ennenkuin painuu pihalle. Itse valvon yötä myöten, lepakot kun ovat siirtyneet seinän sisällä minun pääni kohdalle ja rapisevat ja vingahtelevat siellä. Tässäpä teille mieltäylentävää lepakkofaktaa:

"Osa lepakon äänistä on myös ihmiskorvin kuultavissa. Näistä äänistä löytyi vähemmän tarkkoja kuvauksia. Seuraavat luonnehdinnat kuvaavat ääniä: lepakot hälisevät illan hämärtyessä, lepakot voivat myös tirskahdella ja lepakon poikaset vikisevät." 
 
"Lepakoilla on sosiaalisia ääniä keskinäistä kanssakäyntiä varten. Lepakot ääntelevät sosiaalisilla äänillä etupäässä lepakkokolonioissa". Siis anteeksi MISSÄ??? Onko niitä nyt sitten kokonainen armeija?

"Kesän koittaessa naaraslepakot kerääntyvät yhteen. Ne synnyttävät juhannuksen tienoilla pääsääntöisesti yhden poikasen." Onpa todella mukava ajatus että korvan juuressa synnyttää lepakkoparvi. Nice.

"Lepakoiden häätäminen: Sulkemalla talosta kaikki lepakonmentävät aukot, tällöin tulee huolehtia ettei lentokyvyttömiä poikasia jää loukkuun taloon. Mikäli lepakkoyhdyskunta on häädettävä seinän sisältä tai ullakolta, on niitä ensin tarkkailtava iltahämärissä, jotta niiden kulkuaukot löytyisivät. Häätöä ei tule tehdä kesäkuun puolivälin ja elokuun alun välillä, jolloin paikalla voi olla lentokyvyttömiä poikasia. Muista kuitenkin että joka kerta kun lepakoiden häätöä aletaan vakavasti harkita, on otettava ensin yhteyttä alueelliseen (paikalliseen) ympäristökeskukseen, joka antaa lisää ohjeita. Myrkkyjen käyttö lepakoita vastaan on laitonta, niin myrkyt myös aiheuttavat vakavia terveyshaittoja ihmisille eivätkä ne kuitenkaan ole tehokkaita lepakkoyhdyskuntien poistamiseen. Useimmissa tapauksissa, ainoa turvallinen ja pysyvä ratkaisu on lepakoiden häätö alussa kuvatuilla tavoilla." Sepä kuullosti helpolta ja mukavalta puuhalta. Just olin menossa pihalle tarkkailemaan jotain lepakoita.

"Yksi lepakko voi yön aikana syödä 500-3000 hyttysen kokoista hyönteistä." Eipä kyllä näy meillä. Eilen yritin sateiden välissä ottaa kuvia kasveista, ja noin neljä triljoonaa hyttystä oli kimpussani koko ajan. Senkin laiskat lepakot!


Ärrinmurrinpurrin >:(

2 kommenttia:

  1. Taas mä nauran vatsa kippurassa sun tarinoille! XD
    Säälin kyllä hieman kurkkua! Oletko tarkistanut ettet ole vahingossa katkaissut sitä... olen nimittäin välillä ite sen tehnyt ja se käy niin sukkelasti etten tajua sen tehneen. Se on voinut tapahtua ihan juurella.
    No pääsette kohta tänne nukkumaan ilman lepakoita... muttan onhan meillkin tuholaisia.. orava (en kyllä tällä hetkellä tiedä sitä jos se veilä asustaa vierashuoneen yllä... ) ja sitten kaksi lasta ja yksi koira.. =) Nädään kohta! =) T. Caroline (joka on liian laiskaa kirjautua siihen mun omaan profiiliin=) )

    VastaaPoista
  2. Hyvä että jotain naurattaa... Ei vaan, ei tässä välillä itekkään tiiä pitäiskö itkeä vai nauraa xD On vaan ollu muutenkin sellanen vastoinkäymisten viikko että välillä on meinannut hymy olla aika tiukassa. Noh, huomenna teille juhannuksen viettoon jotta saa puutarha rauhassa toipua miun käsittelystä ;)

    VastaaPoista