sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Pavlovin teoria meets Sonata Arctica -eli mielenterveyshän tässä menee

Voi hyvä luoja sentään. Sain kylässä käyneiltä ystäviltä semmosia nättejä sinisiä kukkia (sinitähtiä?) tuliaisiksi, ja kävin niitä sitten istuttamaan etupihalla olevaan puiseen istutuslaatikkoon. Sen paikka on vakio, koska sitä ei kukaan jaksa siirtää mihinkään muualle. Ensimmäinen lapion kauhaisu paljasti taas sen minkä jo sisimmissäni tiesinkin; jumalattomasti muurahaisia. Ei kun veden keittoon. Kummallisinta tässä on se että viimeiset pari kertaa kun olen moisia joukkomurhia harjoittanut, on päässä soinut Sonata Arctican 'Sing In Silencen ' kohta "..forgive me father my daily sin.." Alkaakohan noiden murkkujen kanssa mennä jo mielenterveys?

Kukat sain istutettua kuitenkin, pitää vaan niille kaveriksi keksiä jotain vähän korkeampaa kukkaa. Samoilta ystäviltä saimme myös maa-artisokan, jonka upotin kasvilavalle. Herkkuja odotellessa, on kyllä ihan parhaita nää hyödylliset tuliaiset! Saatiin jo maistiaisia maa-artisokkakeitosta joka oli kyllä viedä kielen mennessään :P
Taustalla (Fosters-tölkin lisäksi) itse tehtyjä liepuskoja joiden päällä kylmäsavulohitartar. Nam!
Käytiin tänään Miehen kanssa riehaantumassa paikallisella taimitarhalla. Mukaan tuli runkotomaattia, kirsikkatomaattia, kahta eri lajia chilin taimia, yrttejä, vihreää ja keltaista kesäkurpitsaa, avomaankurkkua, vesimelonia ja ainakin viittä eri lajia salaatinsiemeniä. Eli sen verran paljon kaikenlaista, että viherpeukalo keskellä kämmentä muuttui kysymysmerkin näköiseksi kun emme meinanneet millään muistaa mitä kaikkea olimme ostaneet eikä kaikissa kasveissa ollut nimilappuja! Olimme jo aivan varmoja että joku oli epähuomiossa laittanut omia kasvejaan meidän lavalle, mutta ne paljastuivatkin kesäkurpitsoiksi. Mitään näistä en  kuitenkaan uskaltanut vielä laittaa lavalle kylmien ilmojen pelossa, lavassa kun ei ole mitään hifi-ikkunoita tai katoksia. Mies juuri tänään sanoi että olisipa kiva jos työhuoneeseen saisi lisää vihreää. Be careful what you wish for.. ;)

Huomaa pöydän alla oleva kirja :D

Chilistä ajattelin ottaa pistokkaan jotta voin käydä viemässä vastalahjan naapureille joilta saatiin purkillinen kuivattua lipstikkaa. Tänä kesänä pitäisi sitten saada omaakin liperiä, vanhemmat on tulossa helatorstaina kylille ja tuovat sitä tullessaan. Samoin kuin myös sadevesitynnyrin, hip huraa! Nyt tuntuu että menee ihan hukkaan tuo kaatosade joka kattoa rummuttaa tälläkin hetkellä.

Kunhan tuo vesisade lakkaa niin pääsen askaroimaan kurkkujen kasvupaikan kanssa. Meidän piha-alueen erottaa yhteisistä alueista sellainen heppoinen aita jossa on portti. Ostettiin portin yläpuolelle kevytrakenteinen (lue: halpa) kaari, jota pitkin kurkkujen on sitten tarkoitus kiipeillä. Asiantuntijalausunnon mukaan kurkut kannattaisi istuttaa ämpäriin koska meidän pihamme on savimaata. Ämpärit vaan eivät oikein miellytä esteettistä silmää, joten Mieheltä tuli kuningasajatus että voihan ne ämpärit upottaa maahan! Eli ämpärinosto- ja kaivuuhommiin siis.

Komposti pitäisi myös rakentaa. Joo, edelleen, eihän täällä mitään komposteja ole rakennettu vaikka edellisessä postauksessa niin kirjoittelinkin. Joskus on vaan saatava vetää lonkkaa ihan hyvällä omallatunnolla :) Mutta nyt se pitäisi kyllä saada kasaan, koska kesäkurpitsan taimet odottelevat pääsyä kompostin päälle. Multa on taas loppu, sitä menee kompostin päälle varmaan säkillinen. Kauhulla odotan kuinka paljon muurahaisia kuution kokoiseen rutikuivaan kompostiin mahtuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti