torstai 19. toukokuuta 2011

Anteeksi, mutta kukkapenkissäni kasvaa vaahtera

Voihan vaahtera.
Niin, kukkapenkissäni kasvaa siis vaahtera. Huomasin sen kun tulin tänään töistä kotiin. Outoa on ettei tässä missään lähellä kasva vaahteroita. Ehkä sana "outo" pitäisi pyyhkiä pois kokonaan tästä blogista, se vaikuttaa kärsivän inflaation joka kerta kun löydän jotain.. noh outoa täältä pihalta. Kasvi on  tunnistettu  hakemalla varmistusta monestakin luotettavasta tietolähteestä, kuten Wikipediasta.  Tosin vasta sen jälkeen kun vaihtoehdot oli rajattu kahteen, eli vaahteraan ja valeangervoon kuvaviestin avustuksella. Kukkapenkin vierestä (ei siis kukkapenkistä) työntää myös ruusua. Pihalle on noussut yllätyksellisiin paikkoihin sinivuokkoja ja valkovuokkoja, herttaisia! Ne saavat olla paikoillaan niin kauan kuin kukkivat, vaahteran kohtaloa mietitään, mutta tuskinpa sitäkään heti aamunkoitteessa ammutaan. 


Vettä on satanut mukavasti, nurmikko kasvaa ihan silmissä, jopa osittain niillä kohdilla joihin heiteltiin nurmikonsiemeniä silmät ummessa. Taitavat kyllä olla yhtä tukevasti paikoillaan kuin rairuohot jotka on idätetty talouspaperin päällä, ehkä niiden päältä ei ihan vielä uskalla ruohonleikkurilla ajaa... Täytyy toivoa ettei tule kovin voimakkaita tuulia!

Sinisiä ja valkoisia vuokkoja

Kävin vähän tekemässä heräteostoksia Kukkatalossa, mukaan tarttui murattia, pari orvokkia ja patjarikkoa. Patjarikon innoittamana päätin tehdä uudelleen sen kastelukannu/kiviläjän. Hommahan alkoi siis tuttuun tapaan veden keitolla, joka osoittautui tarpeelliseksi. Kivien alle oli taas pesiytynyt muutama tsiljoona muurahaista, jotka keitin koloihinsa. Jos muuten käytät tätä kikkaa, kannattaa kiviä siirrellä sitten patalaput kourassa. Muistuttivat vähän kiuaskiviä ainakin lämpötilaltaan. Nyt laitoin myös juurimaton ennenkuin tein mullasta keon siihen päälle, jos vaikka niitä voikukkia, vaahteroita ja muita outouksia ei sitten tulisi pilaamaan hienoa viritystäni! Nyt kasvaa kivien välissä patjarikkoa, toivottavasti leviää kivasti kaikkien kivien väliin :) Tähän väliin muuten pakko mainostaa että toisen suolausurakan jälkeen muurahaisia ei ole näkynyt enää sisällä vaikka suolan imuroimisesta on jo pitkälti yli viikko! 


Kasvilavoille en ole vielä laittanut ruohosipulin lisäksi muuta, luotan vanhan kansan sanontaan ettei ennen kesäkuun kymmenettä päivää kannata laittaa taimia ulos. Tai tässä tapauksessa hakea niitä siis kaupasta. Yhden ihan ruokakaupasta ostetun rucolan kyllä ähmälläni laitoin ruohosipulin viereen, mutta taitaa olla samaa lajia kuin omistajansa; ei taideta kumpikaan saada väriä tänä kesänä.
Orvokeista ja muratista tein kesäkukkakorin, joka on edelleen hengissä! Huraa! Ja tuli ihan kivan kesäinen.

Siirsin myös lievää väkivaltaa käyttäen kuunliljaa etupihan kukkapenkistä siihen surullisenkuuluisaan kukkapenkkiin jonka tein tulppaaneja, narsisseja ja niitä toisia sipulikasveja varten. Ne on nyt virallisesti siis sipulikasveja nimeltään, koska kukaan ei tiedä mitä ne ovat. Etupihan kukkapenkistä muuten nousi tosi upean värisiä punaisia tulppaaneita! Ne nyt sentään tunnistaa idioottikin ;)

Tulppaanit
Viikonloppuna ajateltiin väsätä uutta lehtikompostia koska edellisestä nikkaroinnista vaurioituneet ruumiinosat ovat jo parantuneet. Pitää muistaa ostaa laastaria.

2 kommenttia: